Kom maar op, Blauwe Maandag!

Over een paar dagen is het blauwe maandag. Dat schijnt de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. Het schijnt trouwens ook de dag te zijn dat de meeste mensen al hun goede voornemens hebben laten varen.

Dus lijkt het mij juist de meest perfecte dag om er gewoon weer compleet voor te gaan.

bluemondayOp 1 januari was het namelijk al duidelijk dat ik niet meer mee wilde doen aan de onzin van goede voornemens.

Hoezo “meer gaan sporten”… daar ben ik al 2 jaar mee bezig! Hoezo beter op mijn eten gaan letten en afvallen…. “duh”…

We gaan gewoon verder!

Maar mijn motivatie was ver te zoeken.

En tja, wie begint er nou met een dieet op vrijdag? Dat kan volgens de dieetwetten gewoon helemaal niet ;-P

Feestdagen die geen feestdagen waren, gestress en verdriet, 2200 kilometer aan een stuk in de auto om op tijd thuis te zijn voor een aparte jaarwisseling en een kofferbak vol met allerlei lekkers uit het zuiden van Spanje…

Nee, 1 januari was niet hét moment om voluit positief het nieuwe jaar in te gaan.

Het liefste wilde ik namelijk cocoonen op de bank. Een lekker Spaans hammetje naar binnen werken met wat zalige rode wijn. Effe gewoon niets. Wegkruipen. En al helemaal niet buiten in de kou en regen op de fiets weg geblazen worden. Snotterend en hoestend liep ik rond, verlangend naar langere dagen, meer licht en zon.

En een paar dagen werden een week… Eentje werden er twee. Dat depri gevoel leek ik onmogelijk af te kunnen schudden.

De tijd vliegt voorbij. Nu is voor mijn gevoel de eerste maand van het jaar al weer bijna voorbij. Over een paar weken heb ik m´n eerste “sportevent”. Een 5 uur spinning marathon waar ik wel aan de bak moét.

Gelukkig ook maar, want het is tijd om mezelf weer te herpakken en te gaan knallen.

Bluemonday-1Blauwe Maandag… Tijd om even óm te denken. Nog meer depressie, daar heb ik namelijk geen zin in!

Nog maar een paar maandjes en dan begint de lente weer!

En dan wil ik toch wel lekker kunnen fietsen. Nóg een maatje kleinere jeans passen. En als het even kan de Posbank op en af zonder in het rood te gaan.

Ja, ik heb één groot doel dit jaar… 3 Keer die pukkel Ventoux op.

Maar ik zit me net te bedenken dat ik eigenlijk maar bar weinig “kleinere” dingen tussendoor heb gepland, waardoor ik lekker bezig blijf.

Behalve dan die 5-uur spinning marathon 31 januari.

En de 150 kilometer Amstel Gold in april.

En oh ja, de 165 kilometer Ronde van Nijmegen in mei…

 

Tijd dus om weer aan de slag te gaan en écht te beginnen met 2016. Tijd ook om eens even te gaan zitten met de kalender erbij en te kijken welke ritten ik zeker niet wíl missen.

Ondertussen heb ik me ook opgegeven voor een tweede 5-uur spinning marathon op 14 februari. En na een praatje op Facebook ook beloofd mee te rijden met de “Door de Gelderse Poort“, een toertocht op 10 april die hier vlak bij huis vertrekt.

De voorlopige 2016 BFit4Life Sportkalender begint dus aardig gevuld te raken:

Verder lijkt het me wel tof om 10 toerritten te rijden die classificeren voor BREVET des Cyclistes met het doel dat brevet dus te halen. De Gelderse Poort rit is daar één van…

Zoals jullie kunnen zien, gaat de focus in 2016 vol op het fietsen liggen. (Ha, ik zet er zelfs stiekem even aan te denken om mijn weegschaal weg te flikkeren!)

Het lijkt me dan hét aangewezen moment om dit blog, BFit4Life, te gaan splitsen.

Ik begin namelijk steeds meer te merken dat er drie “groepen” volgers zijn van dit blog:

  1. Mijn familie en vrienden die mij al kenden vóór BFit4Life en die dit blog lezen om te weten hoe het met mij gaat. HOI! Super dat jullie me volgen en heel erg bedankt voor alle steun!
  2. Al dan niet fanatieke wielrenners waar ik mee in contact ben gekomen via sociale media en die eigenlijk niet echt into het hele dieet gedoe zijn. En ik geef ze geen ongelijk!
  3. De mensen die hier op dit blog zijn gekomen omdat ze zelf ook problemen hebben met hun gewicht en zich herkennen in mijn strijd tegen de kilo´s (maar die mijn fietsgedoe eigenlijk wel een beetje extreem vinden…).

Mijn fietsavonturen zijn dan ook vanaf nu te volgen op Klimbenen.nl, terwijl ik hier op BFit gewoon verder ga met mijn hele BFit verhaal, afvallen, gedoe en dieetproblematiek etc.

Ik ga nog even verder met mijn kalender… tot snel!