Kicken die ADHD4YOU Spin Marathon 2014!

Gisteren was het dan eindelijk zo ver, de ADHD4YOU spinmarathon ten bate van Stichting Ambulance Wens.

Ik heb me ongeveer een half jaar geleden opgegeven voor deze marathon, terwijl ik nog maar net begonnen was met spinnen. Toen ik het vertelde in mijn omgeving, dat ik 3 uur zou spinnen in mei keken ze me al raar aan, dus kun je nagaan wat voor reacties ik kreeg als ik daarna zei “en in oktober 5 uur”.

Nou moet ik heel eerlijk zeggen, een half jaar geleden had ik die 5 uur niet zo vol kunnen houden en er al helemaal niet zo van kunnen genieten zoals gisteren, maar daarover zo meer.

1970627_716709265051367_1886913084839978437_nIk had natuurlijk een reden om me op te geven. En ik zou willen dat ik kon zeggen dat het 100% onbaatzuchtig voor het goede doel is geweest, maar helaas.

Ik heb het voor mezelf gedaan.

Omdat ik alles wat ik maar kon doen, in werking wilde stellen en me verzekeren dat ik door bleef zetten mijn doel te bereiken.

Want heel diep in me, was ik vreselijk bang dat mijn “afvalavontuur” zoals al die pogingen voorheen, weer zou uitlopen op een mislukking. Als het betekent dat ik iedereen laat zien en horen waar ik mee bezig was en ben, mezelf daarmee publiekelijk openstellen, so be it.

En als het betekende dat ik verschillende sportieve doelen moest vastzetten, dan moest dat gebeuren.

De marathon van gisteren was zo´n sportief doel en naarmate de dag dichterbij kwam, begon ik me steeds zelfverzekerder te voelen dit aan te kunnen. Beter dan dat nog, ik wist dat het een geweldig event zou worden en was vastbesloten er met volle teugen van te genieten.

Het begon al met de voorpret, de bling bling kleding.

Weken heb ik lopen nadenken over hoe ik zou kunnen voldoen aan de “kledingeisen”, de zaal waar we zouden gaan spinnen moest stralen en glitteren door alle deelnemers!

Uiteindelijk is het voor mij een soort van emotioneel dingetje geworden. Ik had namelijk nog een bling bling topje liggen dat ik voor kerst 2013 had gekocht. Uiteindelijk heb ik het nooit aangedurfd, omdat ik eruit zag als een glitterend michelinvrouwtje, zo strak dat het zat.

“Och”, dacht ik toen “dan maar voor kerst 2014, dan zorg ik dat ik tegen die tijd een paar kilo kwijt ben.”

Helaas heb ik dat topje nooit gedragen. En kerst 2014 zou ook niet gaan werken, daar “een paar kilo” nu al 35 kilo is geworden en het topje veel te groot was! Links op de foto zoals ie had moeten zitten, en rechts zoals ie nu zat… Slobber de slobber, maar ik ga natuurlijk niet klagen!

IMG_4035IMG_4036

Dus, om nogmaals afscheid te nemen van het verleden en toch dat topje op een goede manier te kunnen gebruiken, heeft mijn lieve moeder zich vloekend en tierend zitten verbijten boven de naaimachine. Het resultaat? Geweldige bling bling spinschoen-covers, een hoofdband en zweetbandjes. Voor mij was de bling bling dus behoorlijk symbolisch.

IMG_4055IMG_4096

Maar deze spinmarathon heeft me nog zoveel meer gebracht

IMG_4206Allereerst heb ik geweldige mensen leren kennen, waaronder Marga Schuurmans, de organisatrice van dit geweldige event.

Meteen na opgeven kreeg ik een vriendschapsrequest van haar op Facebook en al deze tijd gingen er berichtjes, likes en aanmoedigingen over en weer. Zo geweldig haar eindelijk in levende lijven te ontmoeten, wat een super energie heeft die vrouw!

Ze gaf het eerste uurtje spinnen en dat was een behoorlijk emotioneel mooi uur, waar het goed doordrong waarom ze deze marathon had georganiseerd.

Wat een inspiratie zelf ook een steentje bij te gaan dragen.

Uiteindelijk werd aan het einde van de marathon bekend gemaakt dat er maar liefst 10.000 euro bij elkaar is gespind, wat een resultaat!

 

IMG_4188En toen kwam het tweede uur. Marco Swaan, “onze eigen” presenter kwam het podium op samen met zijn vrouw Hanneke.

Deze twee personen hebben me de afgelopen maanden super geholpen. Als ik ergens over twijfelde of niet goed wist hoe verder te gaan namen zij de tijd naar me te luisteren en adviseren.

Als ik even in een dipje zat hebben ze me gemotiveerd door te gaan.

En ja, ik weet dat ik het uiteindelijk zelf heb gedaan. Maar zij hebben het een stukje makkelijker voor me gemaakt!

 

Toen kwam de grote verrassing… voordat we er erg in hadden, zaten we zelf ook op het podium!

Wow.

WOW

WOW!!!

Wat een geweldige super gave belevenis. Ik geloof dat ik het hele uur lang met een enorme glimlach op de fiets heb gezeten, zo groot dat ik er na afloop spierpijn van had in mijn wangen. Maar wat een kick, voor al die mensen, de rook, de vlammen, de muziek, het samen kunnen spinnen, kicken, er tegen aan.

Bovenstaande video is een korte impressie van dat uurtje op het podium, genieten genieten genieten!

view on stage

view on stage

Overweldigend gewoon. Wat een kracht, wat een energie die uit die zaal komt, en wat een belevenis dat van zo dichtbij mee te mogen maken.

 

Na afloop had ik kippenvel en bijna tranen in mijn ogen. Dankbaar en gelukkig.

Dit zou ik nooit van zijn lang zal ze leven mee hebben gemaakt, als ik niet had besloten hard aan mijn gezondheid te gaan werken. En nogmaals ben ik doordrongen van het feit dat we veel meer kunnen doen dan we eigenlijk verwachten. Dat we, als we er voor gaan, tot zoveel meer in staat zijn.

Het derde uur onder leiding van Richard Zweers is me eerlijk gezegd door de rush van het tweede uur, een beetje aan me voorbij gegaan. Maar het komt natuurlijk niet elke dag voor dat je op het podium mag meefietsen tijdens zo´n geweldig spin-event! Sorry Richard!

IMG_4199

Het vierde uurtje spinnen, we zijn er bijna!

En toen kwamen er nog een paar knallers aan. Het vierde uur kwamen de Belgen Kristof Cuppens en Pieter Berghs samen met Timo van Gils aan de beurt en toen leek de zaal helemaal compleet los te gaan, als dat voorheen al niet was gebeurd.

Bewonderenswaardig, de professionaliteit, de synchroniciteit, de energie van deze drie mannen. En zelfs al begon je enigszins te merken dat je er al drie heftige uurtjes op had zitten, je kon bijna niet anders dan gewoon voluit meedoen!

Ná het tweede uurtje on stage, was dit toch wel mijn favoriete uurtje van de hele marathon. Lekkere muziek, lekkere les, lekker los en knallen. Alles in de juiste dosering, het klopte gewoon!

 

Het allerlaatste uurtje werd gegeven door Evert van der Zee, bekend van de virtual cycling video lessen in de fit4free sportscholen. Wat kan die man er nog inhakken zeg, zo tijdens een vijfde uur van een spinmarathon.

Nou is het natuurlijk niet zo dat ik 5 uur op 100% kracht trap. Ik ben er namelijk een voorstander de rest van de week die er op volgt ook nog lekker te kunnen trainen in plaats van gestrekt op de bank te liggen kreunen van de pijn.

Evert van der Zee

Evert van der Zee

Maar tijdens zo´n marathon van meerdere uren, leer je je eigen lichaam toch wel een stukje beter kennen. Je begint beter aan te voelen wanneer je even terug moet en wanneer je jezelf kan pushen en je grenzen verkennen door lekker door te zetten.

Dat laatste uurtje onder leiding van Evert is dat zeker gebeurd, het pushen en grenzen verkennen, want ik geloof wel dat ik redelijk leeg was toen de laatste noten klonken.

En dan is het over… Het laatste nummer, de muziek houdt er mee op. De rek en strekoefeningen worden gedaan, en ineens sta je de fiets naar de uitgang te duwen, de zaal loopt leeg.

En dan weet je, dat je het toch maar mooi effe hebt geflikt, jezelf weer versteld hebt laten staan en je weer een grote stap in de goede richting hebt gezet. Wat is het spinnen toch een geweldige sport en de ADHD4YOU een geweldig event. En wat ben ik dankbaar daar aan mee te hebben mogen doen!