Dik zijn is gewoon K-U-T

976Zo, dat moest er gewoon even uit.

Ik heb namelijk wel eens opmerkingen gehoord en gezien van mensen die zeggen tegen een dik persoon, dat ze goed en mooi zijn zoals ze zijn. Maar eerlijk gezegd, moet IK kotsen van die opmerking.

Dik zijn is niet goed. Dik zijn is niet mooi.

En als je dat tegen een dik persoon zegt, ben je (onbewust) kleinerend en minachtend bezig, hoe lief je het ook bedoelt.

Sorry hoor, maar zou je tegen een slank persoon zeggen “dat ze wel mooi en goed zijn”? Ongevraagd? Nee natuurlijk niet! Dat zou niet in je opkomen!!

Waarom dan wel tegen een dik persoon?!

Omdat het helemaal niet goed is of mooi, om dik te zijn!

Maar op die manier denkt men dingen te moeten vergoelijken of afzwakken. En eigenlijk, diep in je binnenste, vind je het helemaal niet “goed of mooi” dat die persoon dik is, anders zou die opmerking gewoon helemaal niet aan de orde zijn!

Maar beste lieve mensen. Dik zijn is gewoon kut. Het is gevaarlijk. Het beheerst je leven. Het verziekt je leven. Obesitas is een ziekte. Veel overgewicht is slecht voor je lichaam. Het maakt je leven minder leuk, zwaarder. Het maakt je wereld kleiner.

Alles is moeilijker en duurder als je veel overgewicht mee moet zeulen.

Dus laten we eerlijk zijn en gewoon eens stoppen met die onzin-uitspraken.

Ja, ik snap het hele verhaal van zelfacceptatie, maar waarom zou je accepteren dat een ziekte je leven beheerst, terwijl je er wat aan kan doen?!

Wat is er in godsnaam mooi en goed aan, als je vast zit in terrasstoeltjes, niet durft te vliegen omdat je niet past in zo´n zitting, hijgend bovenaan de trap komt, zweet van een paar meter lopen, je leven in gevaar brengt met suiker, hoge bloeddruk en verhoogde kans op hartfalen… om maar een paar kleine dingetjes te noemen die bij obesitas en zwaarlijvigheid horen?

Nee mensen. Dik zijn is KUT, niets moois of goeds aan! /rant off