Plannen Aanpassen en Gewoon Doorgaan

Daar waar ik vroeger meteen de handdoek in de ring gooide als ik “even de fout in was gegaan”, heb ik dit afgelopen jaar vooral geleerd om gewoon door te gaan. Niemand is perfect, en jezelf continue bekritiseren heeft alleen maar een negatief effect.

Ik wilde dus vorige week weer terug in mijn wat “strakkere plan” om mijn doel van 50 kilo afvallen in een jaar te gaan halen. Maar er is van alles tussen gekomen uiteindelijk, behoorlijk last gehad van de griep zodat het sporten even op een lager pitje is komen te staan, en natuurlijk een heerlijk citytripje naar Barcelona waar de biertjes en tapa´s behoorlijk aanwezig waren.

Een Keer Los Gaan Kan Geen Kwaad

Het fijne was dat ik daar ongegeneerd en met volle teugen van heb kunnen genieten, zonder me schuldig te voelen dat ik teveel calorieën naar binnen kreeg. We hadden afgesproken Spaanse vrienden daar op te zoeken en hebben lekker door Barcelona kunnen struinen.

5 Jaar geleden zijn we ook in Barcelona geweest en ik kan me nog heel goed herinneren hoeveel moeite ik had met de straten die allemaal wel omhoog leken te gaan. Deze keer was het compleet anders, mijn conditie is zoveel vooruit gegaan, dat ik niet meer even hoefde te stoppen “om een foto te maken”. Trappen omhoog, no problem. In de metro was het zelfs zo dat ik degene was die de trap nam omdat de roltrap omhoog veel te druk was! Gewoon, omdat het kán, omdat ik het weer kan!

10702000_851284284882090_8335524040670585413_n

La Fuente Magica in Barcelona… geweldig mooi om te zien… maar zie je ook aan de linkerkant die trappen omhoog?

Dat zou vorig jaar nog een complete hel zijn geweest voor me!!

Maar nu kreeg ik een “Rocky-gevoel”, boven aangekomen had ik wel een vreugdedansje kunnen doen!

Het was ook heerlijk om weer eens lekker met onze vrienden te kunnen ouwehoeren en lachen. En ik heb ook behoorlijk serieuze gesprekken gehad met mijn vriendin, die mijn vorderingen had gevolgd via Facebook en toch eigenlijk wel heel benieuwd was.

 

Veel gepraat dus over veranderingen in levensstijl, voeding en het kiezen van doelen en vooral ook ontroerd geraakt doordat ze zich gemotiveerd voelde zelf ook wat gezonder te gaan leven, door mijn ervaringen en metamorfose.

De Laatste 3 Maanden van 2014

Maar nu weer terug naar de orde van de dag. Vandaag is het 1 Oktober en ik heb nog precies 3 maanden te gaan om mijn doel te bereiken. Ik ben ervan overtuigd dat het me gaat lukken, zeker als ik lekker veel groente en fruit blijf eten en dat de basis maak van mijn eten.

Een blik op de weegschaal vertelde me vanochtend al dat ik inderdaad ben aangekomen in Barcelona. Ik ben van 94.9 naar 95.8 gegaan.

Afgerond zit ik nu dus op de 96 kilo,

precies 35 kilo minder dan 9 maanden geleden

In mijn hoofd ben ik (helaas) gelijk bezig met de getalletjes. Nog 15 kilo te gaan dit jaar, 3 maanden, 5 kilo per maand, iets meer dan een kilo per week…Moet lukken! 15 Kilo, alsof het niks is!

1 Kilo afvallen…. dat betekent 7000 calorieën meer verbruiken dan ik naar binnen krijg, iets dat met het vele sporten gelukkig een stukje makkelijker is geworden.

De afgelopen periode is mijn focus heel erg veranderd. Ik ben me veel meer bewust van het feit dat IK mijn eigen lichaam onder controle heb. Ik kan veel meer dan ik ooit heb gedacht en dat is een super zalig gevoel.

Daar waar ik eerst de nadruk legde op mijn overgewicht en het afvallen van de vele kilo´s, ben ik geleidelijk aan me meer gaan richten op het verbeteren van mijn conditie.

Ik wil vooral energiek, fit en sterk zijn!

En dat betekent dat het voedsel dat ik eet, in plaats van “calorie-arm”, vooral bomvol moet zitten met vitamines, mineralen en bouwstenen. De laatste 3 maanden van 2014 zullen hier dus vooral ook recepten voorbij gaan komen van super smoothies, mega salades en misschien ook wat andere, wat meer “winterse gerechten”.

Sportmedische Keuring

Iets dat ik eigenlijk al veel eerder had moeten doen, nog voor dat ik aan dit hele “avontuur” ben begonnen, is een sportmedische keuring. Niet alleen om te weten hoe ik er voor stond toentertijd (al was dat voor mij vrij duidelijk, bar en bar slecht), maar vooral om gerichter te kunnen trainen en mijn vooruitgang beter bij te kunnen houden.

Ik heb er toen wel aan gedacht maar op een of andere manier vond ik het té eng. Wat, als er nou van alles naar boven zou komen, slecht nieuws dat ik helemaal niet “wilde” horen. Maar nu is het hoog tijd om ook die stap te nemen, dus ik heb contact opgenomen met een keuringscentrum hier in de buurt voor informatie en een mogelijke afspraak.

Doodeng maar ik ben eigenlijk ook wel heel erg benieuwd hoe ik er voor sta, en wat voor adviezen ik mee krijg om gerichter te kunnen trainen. Hierover binnenkort meer… dus wordt vervolgd!