Pffff Ik zou toch onderhand beter moeten weten

10247300_687734021291954_8223200771351555369_nIn De Laatste 100 Dagen van 2014 schreef ik het volgende: “Ik voel dat ik het deze komende periode nog “serieuzer en toegewijder” moet gaan aanpakken, omdat het lastiger gaat worden.

Dat was op 15 september, en 22 september zouden die laatste 100 dagen in gaan van dit jaar.

Het is nu inmiddels 10 oktober en van al die goede voornemens is het enige dat ik écht door heb gezet, het niet drinken van alcohol.

Door al het gehittepetit over regeltjes hoe en wat, heb ik mezelf compleet gedemotiveerd en denk ik continue, morgen begin ik wel. (stom, want ik ben natuurlijk al op 1 januari begonnen!).

Nou heb ik het laatste uur een aantal van mijn posts zitten terug lezen, en wat opvalt is hoe ik het mezelf moeilijk maak. Ik wil van alles op een bepaalde manier doen, “zo perfect mogelijk, om zo snel en goed mogelijk resultaat” te krijgen.

En die manier van denken werkt me compleet tegen. Op het moment namelijk dat iets niet 100 % is, dan denk ik gelijk, pff laat ook maar! En in mijn mind is het dan gelijk een heel  gesprek, “zie je wel, je kan het toch niet” en “nou, dat gaat weer lekker de verkeerde richting in, je zou toch zus en zo doen”.

En in plaats van me te focussen op al het goede dat ik heb veranderd en bereikt dit afgelopen jaar, zit ik me ineens te focussen op hetgeen ik maar niet gedaan krijg.

Stomstomstomstom!

Want op die manier heb ik in mijn hoofd geplant dat, zelfs na het afvallen van 35 kilo, het niet goed gaat!

Tijd om het anders te doen dus en wel zo snel mogelijk, die knop moet weer om!

Morgen gaan we lekker een marathon spinnen in Monster (bij Den Haag), 5 uur spinnen achter elkaar, lessen gegeven door de beste en meest inspirerende presenters van Nederland.

Daar wil ik van kunnen genieten, alle energie in me opzuigen en gewoon lekker keihard los gaan. Want, ik KAN HET.

9 Maanden geleden had ik gewoon nog problemen met het op en aflopen van de trap hier in huis, maar morgen ga ik 5 uur achter elkaar spinnen, voor mijn plezier!

Als dat geen positieve verandering is, dan weet ik het niet meer!

En hopelijk heb ik de dag erna zin om zoveel mogelijk op te schrijven aangaande die marathon, om het moment langer en dieper door te laten dringen.

Maar het is in ieder geval weer tijd om mijn focus op het positieve te zetten, op de kracht die ik er heb bijgekregen, de bewegingsvrijheid, de energie.

En HOOG tijd om te stoppen mezelf naar beneden te praten, want dat is toch wel de killer!

Jawel, het is weer tijd geworden om mezelf compleet versteld te laten staan van hetgeen je kan bereiken door gewoon wat gezonder te eten en lekker te sporten!