Ode aan mijn Fietsje

Ik zag je voor het eerst op marktplaats, nu bijna 2 maanden geleden.

Afgedankt door je vorige baasje die je al tijden in de garage had hangen onder een dikke laag stof. Na nog maar 2000 kilometer trouwe dienst was je afgedankt. En hing je daar te hangen, nutteloos en verdrietig.

IMG_2229

Een groot geluk voor mij… want ik kwam je “per ongeluk” tegen. Het was liefde op het eerste gezicht.

Je bent dan wel niet het allernieuwste model. Dat ben ik ook niet meer, maar jij was tenminste lekker sexy afgemonteerd.

En zelfs onder dat laagje stof stond je te stralen. Me te verleiden je mee te nemen op mijn nieuwe pad.

Jij strak, hard en flitsend, ik zacht en golvend.

Maar op een of andere manier passen we wel bij elkaar. Dat was meteen duidelijk, de eerste keer dat ik onwennig opstapte.

Zonder te weten hoe ik moest schakelen of op dat kleine zadeltje moest zitten, reden we de straat uit voor een testrondje.

En daar gebeurde het… Meteen vanaf die eerste meters was het zo klaar als een klontje.

Jij zou die dag hoe dan ook met mij mee naar huis gaan.

 

Deze 2 maanden zijn voor mij puur genot geweest.

Ruim 1000 kilometertjes weg door Nederland, Belgie en zelfs een stukje Frankrijk. Allerlei uitdagingen op ons pad, zoals de Rapha Womens 100 KM, de SIS 100 Mile challenge, en een paar voorzichtige klimmetjes in de Bourgogne.

En dan niet te vergeten, die vreselijk lekkere ochtendritjes langs het kanaal, met de wind in mijn gezicht en de zon schitterend op het water.

Want iedere keer dat we samen de deur uitgaan, voel ik die vrijheid, die energie die jij mij geeft. De zalige stilte in mijn kop maar ook de tijd om mijn gedachtes op een rijtje te zetten. En dan die kick om heel af en toe gewoon wat harder te rijden dan ik ooit had durven dromen.

Je hebt me geraakt, diep in mijn ziel, en laat mijn ogen stralen. En zelfs na al het gezwoeg tegen de wind in, buiten adem zijn tijdens sprintjes, of tig kilometers op de teller, voel ik me on top of the world, klaar voor de volgende uitdaging.

En ach ja, dat kleine harde zadeltje “makes my butt look big”… Door jou kan ik weer tussen mijn benen doorkijken, dus ik neem aan dat jij er voor gaat zorgen dat dat ook wel goed komt!