Nog 17 dagen voor de Boretti

11146277_363260090542831_4655547668040290077_n16 juni.

Over 17 dagen is de Classico Boretti, waar ik me op 10 juni voor had ingeschreven om een nieuw trainingsdoel te zetten. 3 Dagen later ben ik echter nogal stom gevallen (niet van de fiets) waardoor ik een paar gekneusde ribben heb opgelopen.

In eerste instantie gewoon heel veel pijn, maar niet gedacht dat ik er zo lang mee rond zou lopen. Ik had op dat moment vooral heel erg last van buikgriep, waar ik drukker mee bezig was dan het feit dat ik misschien een maand niet kon trainen.

Een kleine week later dacht ik hoopvol wel rustig mee te kunnen spinnen met een pijnstiller. Tja je moet wat. Maar wat zelfs niet tijdens de 8 uur marathon is gebeurd, gebeurde toen. Na een aantal nummers moest ik gewoon afstappen omdat het niet ging. Weekend erop druk gehad met een super gezellige familie reunie, maar zondag ochtend kreeg ik mijn eigen broek niet meer aan van de pijn.

Toch eindelijk maar even naar de huisarts gegaan om te laten kijken en het oordeel was al snel geveld. Minstens 3 weken niet sporten. Geen fietsen, geen spinnen.

Bye bye trainingsplannen voor de Boretti, bye bye spinlessen. Bye bye.

Vorige week ben ik toch even op de fiets gaan zitten, want ik was het onderhand stik beu. Halverwege het bos ben  ik weer omgedraaid. De houding en het trillen zorgde ervoor dat ik bijna geen adem kon halen. Toch maar braaf de orders van de huisarts volgen.

Gisteren pas weer op gestapt, 40 kilometer gedaan en ging redelijk, al was mijn conditie ver te zoeken. Vandaag was ik hoopvoller al voelde ik ze nog wel en had gegokt op 50 kilometer. Uiteindelijk zijn dat er 30 geworden.

Dus. Nog 17 dagen om te trainen voor de Boretti op 2 augustus. Met als opwarmertje de Rapha Womens 100 over 10 dagen. Dit is een wereldwijd event om meer vrouwen op de fiets te krijgen en waar ik vorig jaar heel enthousiast 110 kilometer voor heb gereden. Toen had ik mijn fietsje nog geen maand en ben ik door de Foo Fighters ondersteund op de laatste kilometers.

Dit jaar… pffff eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe het gaat lopen. Ik heb afgelopen jaar redelijk geleerd mijn mogelijkheden en kunnen in te schatten. Maar die 165 kilometer met meer dan 1000 hoogtemeters en een aantal kasseienstroken zie ik toch wel met een beetje eerbied tegemoet.