Ik Heb Al Van Alles Geprobeerd, Maar Niets Werkt

http___www.pixteller.com_pdata_t_l-23141Hoe vaak ik dat zinnetje al niet heb gehoord, “ik heb al van alles geprobeerd maar niets werkt”.  Eerlijk is eerlijk, ik heb het zelf vele malen gezegd.

En als je continue van het ene dieet op het andere springt, en iedere keer jezelf maar weer probeert op te laden, “want eens moet het lukken”, dan lijkt het inderdaad ook dat je alles hebt geprobeerd.

Als je weer 5, 10,15 of meer kilo´s bent afgevallen en ze erna weer bijkomt, is het makkelijk om te zeggen dat dát dieet toch niet werkte. Want het is makkelijker te zeggen dat een dieet niet werkt, dan dat je toegeeft dat je zelf gewoon weer de fout in bent gegaan.

Maar dames en heren.

Nu even héél erg serieus.

Heb je ECHT alles al geprobeerd?

 

Ik geloof er helemaal geen snars van namelijk!

Want als je écht alles had geprobeerd, had je nu die strijd tegen de kilo´s al lang overwonnen! En ja, ik heb een grote mond en ja, heel diep in je, WEET je dat ik gelijk heb!

 

Als je problemen hebt met overgewicht, maak je structureel de verkeerde keuzes:

 • Dan kies je voor korte termijn genot in plaats van lange termijn resultaten
 • Dan kies je voor suikers, foute vetten en calorie rijk eten in plaats van volop groente en fruit
 • Dan kies je voor gemakzucht in plaats van je gezondheid
 • Dan kies je voor excuses in plaats van serieus aan de slag te gaan
 • Dan laat je je leven, in plaats van jezelf op nummer 1 te zetten
 • Dan geef je alles om je heen de schuld in plaats van zelf de verantwoordelijkheid te nemen
 • Dan houd je vast aan het verleden in plaats van te vechten voor je toekomst
 • Dan vind je de TV belangrijker dan een blokje om gaan
 • Dan eet je niet bewust maar heb je vaak je bord leeg zonder er erg in te hebben
 • Dan weet je niet het verschil tussen honger en dorst
 • Dan verwar je honger met emoties
 • Dan hou je niet genoeg van je zelf
 • Dan kies je er voor geen tijd te maken voor je gezondheid
 • Dan verstop je je achter je gewicht
 • Dan houd je je voor dat “het ooit wel komt”

En dat “ooit” is dan als Pasen en Pinksteren op dezelfde dag vallen als dat je de loterij wint en al je zorgen voorbij zijn.

Probleem is echter, dat dat natuurlijk nooit gaat gebeuren. En hoe moeilijk het ook mag klinken, en hoe druk je leven ook is, JIJ bent de enige die die stap kan nemen.

En kom alsjeblieft niet met het “ik heb er geen problemen mee, dat ik overgewicht heb”, of “dikkerdjes zijn gezellig”, of “het is te laat, ik ben te oud”.

Ik geloof het gewoon niet meer. Ik geloof werkelijk waar niet dat een vrouw (of man) tientallen kilo´s overgewicht mee kan zeulen, dag in dag uit, en daar gelukkig mee kan zijn, trots op wie zij (of hij) is. Ik geloof gewoon niet, dat je echt gelukkig bent, als je continue je leven rond je gewicht aan het plannen bent. (hoe ver moet ik lopen, waar kan ik dichterbij parkeren, pas ik wel in die stoel, ben ik anderen tot last, ik kan niet meer bukken, etc)

Dan zit je gewoon in de ontkenningsfase.

Je kan mij niet wijsmaken, dat je het gaaf vindt om altijd XXL tenten te moeten shoppen, stoeltjes moet zoeken zonder armleuningen, alles even testend voor je gaat zitten. En hoe graag je me ook zou willen overtuigen dat het geen pijn doet als iemand je op straat “vette koe” noemt, of “vetlel” of een ander aanstoot en zegt “moet je dat zien, hoe die wiebelt”, het lukt niet.

Want het doet pijn. Heel diep van binnen wordt je ziel samengeknepen en verschijnt die glimlach automatisch op je gezicht, als bescherming, om vooral maar niet te laten zien hoe het je steekt.

En je kan me al helemaal niet wijsmaken dat het een geweldige ervaring is om hijgend bovenaan een trap van 15 treden te komen, terwijl je halverwege hebt moeten stoppen. Dus laten we gewoon eerlijk zijn met elkaar.

 

Overgewicht doet pijn.

Overgewicht is K-U-T.

Overgewicht weerhoudt je ervan een vol, gelukkig en uitbundig leven te leven.

 

Heb je dus écht al geprobeerd te stoppen met het doen en eten van hetgeen je dik maakt? Heb je al geprobeerd dagelijks en consequent betere keuzes te maken? Heb je al geprobeerd te doen wat goed is voor je lichaam? Heb je al geprobeerd uit te vinden waarom je jezelf altijd maar weer saboteert?

Ben je inderdaad gezonder gaan eten en meer gaan bewegen, niet als dieet maar als levensstijl?

Want ik kan je verzekeren, zolang je dat niet hebt gedaan, heb je NIET alles geprobeerd, maar ben je effectief het enige uit de weg gegaan dat echt daadwerkelijk werkt!