Ik ben er al wel!

bfit4life11De laatste maanden heb ik mijn mooiste en beste momenten gehad op de fiets. Lekker weg trappend door het Nederlandse (en Belgische) landschap over wegen die af en toe geen einde lijken te hebben.

De energie die ik er door krijg is geweldig, met de dag voel ik me fitter en sterker. Maar dat niet alleen. De tijd op de fiets doet ook mentaal iets met me.

Vroeger bleef ik continue doormalen over dezelfde (vaak negatieve!) gedachtes. Ik was te dik. Ontevreden. Ongelukkig met mezelf. “Waarom kon ik mezelf er toch niet toe zetten te veranderen?!”

Maar nu, tijdens het trappen, heb ik rust in mijn kop. En terwijl ik kilometer voor kilometer doorzwoeg, geniet ik vooral van die stilte waarin alles ok is. Want ik ben bezig mezelf te veranderen. Ik ben op de juiste weg.

De laatste maanden heb ik heel veel van mezelf gedeeld. Zowel hier, als op de “sociale media” maar ook tijdens gesprekken met vrienden en familie. En steeds als ik te horen kreeg hoe geweldig dat ik bezig was, was mijn antwoord, “maar ik ben er nog lang niet hoor!”.

En weet je… Gisteren op de fiets drong het tot me door dat ik er al wél ben! Natuurlijk zal ik altijd uitdagingen opzoeken en mezelf verder pushen.

Maar ik ben er al wél.

Dag in dag uit, week in week uit ben ik lekker aan het sporten, en gezond aan het eten.

Niet meer omdat het moét.

Dit is allang geen “dieet” meer, of poging mijn leven te redden van dodelijk overgewicht.

Dit is mijn levensstijl geworden. En dát voelt zo damn goed!