Het resultaat van 20 weken sporten en gezond eten

1797484_650871334968494_6529004287000437488_nHet resultaat van 20 weken gewoon gezond eten en lekker sporten: Ruim 20 kilo minder, maar zo veel méér energie, bewegingsvrijheid, trots en levenslust.

Ik ben has halverwege maar vol vertrouwen en vastberaden mijn doelen te bereiken.

Gelukkig krijg ik heel veel steun, mijn partner heeft zich ook behoorlijk aan moeten passen aan mijn nieuwe levensstijl. Ik ben ineens niet meer thuis iedere avond, omdat ik me op de spinfiets in het zweet zit te werken. En ik drink even niét gezellig mee. En zo zijn er tal van veranderingen waaraan hij zich ook heeft moeten aanpassen.

En natuurlijk moet ik mijn ouders bedanken voor het luisterend oor en de steun tijdens de vele uren die ik door blijf ratelen over het mtb-en, beweging, sportkleding, voedsel, cyclemarathons en nog veel meer dingen die onderhand behoorlijk saai in de oren zullen klinken.

Helaas kan ik niet beloven het hier bij te laten

Naast mijn naaste familie, heb ik ook ijverig gebruik gemaakt van de sociale media, vooral van Facebook. Echt ieder uurtje dat ik aan het sporten was, iedere salade die ik had gemaakt, iedere mijlpaal in mijn gang naar een gezonder leven heb ik erop geknald.

Ik weet zeker dat er een behoorlijk aantal vrienden zijn die me op ignore hebben gezet na de zoveelste foto van het wandelen met de hond, of de bak groente mooi uitgelicht.

Maar het was nodig. Ik stond op een punt in mijn leven, dat ik niet anders kon. Het was buigen of breken. Kapot gaan of heftig die knop om.

En als je op dat punt bent aangekomen, dan neem je ieder uitgestrekte hand aan en doe je alles wat je maar kunt om op het goede pad te blijven en door te vechten.

Facebook was voor mij een grote hulp, want nu zoveel mensen heel mijn gevecht tegen de kilo´s konden volgen, moést ik wel doorzetten. En gelukkig hebben een aantal mensen die hint goed begrepen en zijn ze van grote steun geweest met hun likes een aanmoedigende commentaren, waarvoor ik eeuwig dankbaar zal zijn.

Ja, ik doe het inderdaad zelf. Iedere ochtend weer is het een beslissing die ik neem, om te gaan sporten, om gezond te eten en de betere keuzes te maken. Maar zonder steun was het een nog veel zwaardere weg geweest!

Vandaag over 2 weken, kan ik terug kijken op wat hopelijk een uiterst geslaagd benefiet marathon is geworden ten behoeve van Stichting Jayden.

Waarschijnlijk met pijn in mijn benen maar met veel warmte in mijn hart en trots op hetgeen ik tot dan toe heb bereikt.