Helweek Rust En Herstel

http___www.pixteller.com_pdata_t_l-28065Na een slapeloze nacht, deze keer niet omdat ik niet kon slapen, maar gewoon omdat ik de hele nacht door moest gaan, breekt dan de dag aan van rust en herstel.

Het lijkt me op het eerste gezicht een raar moment om nu aan rust en herstel te denken, terwijl ik het laatste gedeelte van 41 zonder slaap in ga. Ik moet juist wakker blijven toch?

Nou gaat het er vandaag dus vooral om, dat ik inzie hoe belangrijk rust is, en hoe effectief te rusten. Vooral de methode met de sleutelbos spreekt me wel aan, waarbij je een sleutelbos in je handen neemt en je even in kan sukkelen, tot je wakker gemaakt word van de vallende bos. Mocht het nodig zijn, ga ik dat zeker proberen.

Maar de hele week is me het belang van goede rust al vrij duidelijk. Op een of andere manier heb ik vreselijk slecht geslapen deze laatste dagen en ik merkte gisterochtend al dat ik moe was, nog voor ik aan de 41 uur moest beginnen. Niet een ideale situatie dus.

-.-.-.-.-.-.-

Een halve dag verder, het is nu iets over vijven ´s middags en ik voel me een complete zombie. Ik heb het redelijk druk gehad met mijn werkzaamheden, plus opruimen, boodschappen doen, met de hond lopen etc, maar nu ik even ben gaan zitten, is het op. Ik voel me gebroken, mijn ogen branden en mijn spieren doen overal pijn. (ok dat laatste kan best wel komen van de twee uur spinnen gisteravond LOL ) .

Ik heb inderdaad een paar rust momenten genomen, maar daarna voel ik me niet echt verfrist of uitgerust. Wat wel hielp was naar buiten gaan, dus ik heb tussendoor ook nog even de auto gewassen.

Op dit moment is eigenlijk het enige dat ik wil, gezellig met mijn partner knus op de bank kruipen, sushi eten, glaasje bubbeltjes erbij en lekker een serietje kijken. En ik denk ook dat we dat inderdaad gaan doen.

Een ding dat me heel erg is opgevallen deze week (en vooral vandaag) is dat ik continue “foute trek” heb gehad. Daar waar ik normaal eigenlijk geen problemen meer heb om gewoon lekker gezond te eten, was het juist deze week een ware hel.

Continue vreetbuien, honger, foute trek. En ik denk dat het komt door het slechte slapen de hele week.

Het klinkt misschien heel stom of zo, maar voor mij is dat dus zeker een belangrijk dingetje dat ik nu zo duidelijk heb gevoeld.

-.-.-.-.-.-.-

20.30 … gecrashed op de bank, in slaap gevallen en maar naar bed vertrokken.