Helweek: De Vaste Gewoontes Maandag

fotoHet is inmiddels maandag 9.30 AM als ik de sportschool uitstap na een uurtje krachttraining. Het opstaan ging vanochtend zonder problemen, al heb ik wel vreselijk slecht geslapen. Verschillende keren wakker geschrokken, om na een blik op de wekker nog even om te draaien.

Zelfs gedroomd dat het al 7 uur was en ik dacht “oh what the hell, ik begin gewoon volgende week”. Maar toen de wekker om 5 uur ging, braaf eruit, mijn kleren gepakt die ik klaar had gelegd en naar beneden gegaan.

Ik moet zeggen dat ik er eigenlijk niet zo´n moeite mee heb om zo vroeg op te staan. Vorige week, na de wisseling van zomertijd naar wintertijd, zijn we gewoon doorgegaan met opstaan om 6 uur zomertijd, dus ik was er al aan gewend om er om 5 uur uit te gaan.

Teetje de hond leek behoorlijk verbaasd… ja we gaan echt effe een blokje om doen in de donkere kou.

Tijdens het rondje dacht ik aan het thema van vandaag, vaste gewoontes en moest glimlachen.

Hoe typisch is het van me om te denken het maar een weekje uit te stellen, gewoon omdat ik dacht dat ik al te laat was begonnen. Het is zeker mijn nummer 1 slechte gewoonte, dingen uitstellen en afstellen, dus daar gaan we mee aan de slag.

foto 2Nu fris onder de douche vandaan, 10.00 AM precies, en ik heb er al 2 werkuurtjes opzitten, snel even wat boodschappen gehaald voor vanavond, oud papier weggebracht, uur gesport en half uur gelopen met de hond.

17.30, net terug van nog een rondje met de hond. Moet zeggen dat ik het toch wel prettiger vind door het bos te lopen als het nog niet helemaal donker is.

Het is een vrij drukke dag geweest, heb behoorlijk wat werk verzet ondanks mijn slechte gewoonte van de hak op de tak te springen en duizen en een ding tegelijk te doen. Ook het een en ander nagedacht over hoe ik die dingen kan veranderen en het lijkt me duidelijk dat ik gewoon veel beter moet gaan plannen en mijn tijd beter benutten.

Verder heb ik me goed aan het gezonde eten en drinken gehouden, vandaag alleen groente en fruit gegeten en water gedronken. Ik heb zelfs de tafel al gedekt om wat tijd te besparen voor na het spinnen, want dat gaat gewoon door vanavond!

Nu nog even mijn lijstjes maken van de dingen die ik morgen moet verwerken en dan kan ik me gaan omkleden om even lekker los te gaan! Nog 4 en een half uur te gaan en dan zit mijn eerste helweek-dag erop!

20.30, gespint en weer fris, klaar voor het avondeten. Het is een behoorlijk enerverende dag geweest, en pas nu voel ik hoe moe ik ben. De hele dag geen koffie drinken kan daar ook wat mee te maken hebben…

Volgens mij lig ik nog voor 22.00 in mijn bed, om nog even wat te lezen in de Helweek voor morgen. Al met al lijkt het een leerzame ervaring te zijn. Vooral omdat ik zoveel meer heb gedaan in een dag dan ik normaal zou doen. Hard gewerkt, 3 uur gesport én nog allerlei klusjes die ik al tijden geleden had willen doen. Plus ik heb super gezond gegeten en me de hele dag enthousiast gevoeld. De maandag is een goede start geweest, op naar de rest!