Geweldige afsluiting van mijn eerste jaar spinnen!

Wat vliegt de tijd toch. Een jaar geleden stond ik onzeker te wachten op de gang, voor mijn eerste spinles. Veelal mannen in strakke wielrennerspakjes die eruit zagen alsof ze op de fiets geboren waren. En daar stond ik dan tussen, in mijn slobbershirt, joggingbroek en gewone trimschoenen, me afvragend waarom ik me hier in hemelsnaam voor had opgegeven.

Het liefst was ik gewoon omgedraaid naar huis.

En toen ik eenmaal op de fiets zat, helemaal aan de zijkant, hielp al dat overgewicht ook niet mee. Al snel zat ik compleet bezweet en buiten adem stuntelig alle aanwijzingen op te volgen. Of in ieder geval, te proberen, want mijn eerste les ging verre van geweldig.

Of het nou kwam door de muziek, de sfeer, de lichten of het feit dat iedereen op zijn eigen manier helemaal los ging, ik zal het nooit weten. Maar in datzelfde uur klikte er iets binnenin, in mijn hoofd (of in mijn hart)…

Dít hele spinning gebeuren was gaaf! (meer over mijn eerste keer kun je hier lezen)

Ongelofelijk… Dat is deze week dus precies een jaar geleden.

En terwijl ik dit nu schrijf, zit ik knalvol energie-rush van de 6 uur spinning marathon van gisteren ten bate van Stichting Make a Wish.  Volop nagenietend alle foto´s te bekijken en met lichte spierpijn in mijn benen en billen.

Want het ging er weer goed tegenaan gisteren, met een hele rij waanzinnige presenters die alle op hun eigen wijze er voor hebben gezorgd dat ik me weer volledig realiseer hoe geweldig het is als je zo´n marathon mee mag en vooral kán fietsen.

Eric de Jong en Timo van Gils die ons met een enorme flow het eerste uur door pushten, niemand achterlatend op die berg omhoog.  Steil omhoog want de heren zorgen natuurlijk voor het nodige bijdraaien! En dan, als beloning op het einde… uitrusten op een zonnig terrasje met Timo die de drankjes verzorgt, met het broodje kroket!

Een geweldig inspirerend uurtje, zeker omdat er over een maandje een paar andere bergjes op het programma staan in de vorm van Amstel Gold!

Het is helaas vreselijk moeilijk om én videos te maken én te spinnen, maar dat neemt niet weg dat ik de rest van de presenters, Paul Pothoven, Nathalie van Noort-Binneveld, Ronald Benner, Marco & Hanneke Swaan en André van Rhijn niet van harte wil bedanken voor hun geweldige prestatie.

Wat een energie hebben jullie gegeven, echt super!

Voor mijzelf was natuurlijk het vijfde uur absolute top, met Marco en Hanneke on stage. Ik had het al een keer mogen meemaken op de ADHD4YOU marathon in oktober 2014, maar ook deze keer was het weer compleet genieten.

Ongelofelijk dat je na 4 uur spinnen toch nog zo´n rush krijgt als je daar al die mensen voor je ziet vanaf het podium. Misschien ook dat ik daarom zo geweldig blij werd bij het horen van “Home Again” van Kensington, want zo voelde het ook een beetje.

Home Again, met mn cyclemaatjes en twee super inspirerende mensen die me het afgelopen jaar zo hebben geholpen mijn leven om te draaien.

Maar een heel jaar spinnen heeft me meer gebracht dan “alleen maar” marathons.

Het hele spinning gebeuren heeft me namelijk geleerd dat ik veel meer kan dan ik ooit had gedacht.

Of het nou 3, 4, 6 of 8 uur spinnen is tijdens een marathon, de bijna dagelijkse lessen thuis op de sportschool of het compleet tot het naadje gaan, even herstellen, doorbijten en blijven doorbijten en dan toch nog een schepje er bovenop doen.

Het heeft gezorgd voor allerlei nieuwe vriendschappen (die spinfanaten kom je overal tegen namelijk) en het is een gezellige club energieke en vrolijke mensen die hun passie delen, soms op het ongegeneerde af.

Stuk voor stuk geweldige mensen… petje af!

En dan niet te vergeten dat ik over een paar weken het ClubJoy Cycle examen ga afleggen. Iets dat ik me een jaar geleden, tijdens dat zenuwachtige wachten op de gang, nooit had durven of kunnen dromen.

Al met al een geweldig jaar dus, geweldige ervaringen, super mooie momenten, vriendschap, steun, motivatie, inspiratie en behoorlijk wat afgezweet…Voor herhaling vatbaar, het liefst een leven lang!

10930196_893544687374989_6364174496684528136_n

Copyright Wildest! Fotografie

Super bedankt iedereen en vooral mijn cyclemaatjes, zonder jullie was het een stuk minder spectaculair geweest!