De Focus op een Fit leven, stap nummer zoveel.

focusopfitIn het kader van mijn project “Je leven totaal omgooien om weer fit te worden en blijven…” bleef er een struikelpuntje aanwezig dat nodig aangepakt moest worden.

Het feit dat ik namelijk al jaren vele uren achter de computer stil zit, alleen, thuis, werkt namelijk niet in mijn voordeel. En zelfs als ik lekker in mijn trainings-ritme zit, bestaat het grootste gedeelte van mijn leven uit het zitten achter die computer.

Fijn natuurlijk, dat ik mijn tijd redelijk zelf kon indelen, maar daar waar het toentertijd een uitkomst was, is het langzamerhand een blok aan mijn been geworden.

Hoog tijd dus om ook daar verandering in te brengen.

Dus ik ging rond kijken naar de mogelijkheden.

Het opstellen van mijn CV was een crime…. Met een groot gat van 15 jaar in het buitenland en weinig vaste werkgevers omdat ik veelal voor mezelf bezig ben geweest, was het nogal een zooitje ongeregeld. En dan ga je allerlei rare dingen denken…

Dat je nog “niets bereikt” hebt enzo.

Hotelschool, paardentrainer, paardenmasseur, autoverkoopster, affiliate marketeer, holistische therapieën, meertalig, Bach bloesemremedie therapeut en sinds kort ook een diploma spin instructrice en gewichtsconsulente.

Probeer daar maar eens wat van te maken als 42-jarige vrouw…

Ik wilde toch ook mijn doelen voor ogen houden. Beweging, actiever leven, genoeg ruimte overhouden om te trainen. Focus op een Fit leven, want dat staat nu toch écht op 1 bij me.

Na een ochtendje online zoeken, kwam ik een advertentie tegen van een uitzendbureau die me aansprak. Cv ingestuurd en een paar dagen later zat ik bij ze op kantoor samen met 8 andere nerveuze kandidaten om een aantal testen te maken. Een uurtje later waren er nog maar 2 over, waaronder ik. Een week later kreeg ik een rondleiding en eerlijk gezegd beviel het me wel. Er leek een goede sfeer te hangen en ik zag me daar wel rondlopen.

Morgen word ik dan eindelijk verwacht bij mijn nieuwe werkgever.

Ik word E-commerce orderpicker in een groot magazijn. Misschien is het wel niet de baan waar ik van heb gedroomd toen ik nog een klein meisje was, maar wat betreft mijn huidige doelen lijkt het me compleet op het lijf geschreven!

Het betekent namelijk dat ik 8 uur per dag bijna continue in beweging ben. Heen en weer aan het lopen, bukken (squats!) en wat tillen. Laat die stappen-teller dus maar doordraaien!

Maar het betekent ook 8 uur “afleiding” en dús niet kunnen snaaien. Een mooi meegenomen steuntje in de rug nu ik wéér een poging doe die snaai-verslavingen achter me te laten.

En daar het om ploegendiensten gaat, betekent het dat ik voldoende tijd heb om lekker buiten te kunnen trainen.

Ik zeg “win-win-win”, op naar die nieuwe uitdaging!