En Dan Is De Helweek Zomaar Ineens Voorbij

Zaterdag: Geen 5 uur voor mij vandaag.

Nee, ik heb me niet verslapen. Maar ik heb er heel bewust voor gekozen om de wekker te negeren toen ie om 5 uur afging en door te slapen tot ik zelf opnieuw wakker zou worden. Dat was dus om 7.30. Ruim 10 uur geslapen, blijkbaar had ik het nodig, dus dan luister ik lekker naar mijn eigen lichaam, helweek of niet!

Het leek me namelijk belangrijk om echt rust te nemen, zodat ik deze laatste 2 dagen van de helweek ook nog serieus kon nemen. En met een vermoeid lijf en slaperige brains gaat dat gewoon niet.

Toen ik tijdens de voorbereidingen het hoofdstuk over vandaag las, het “innerlijke dialoog”, kwam het me allemaal heel bekend voor. Het is namelijk iets waar ik al een hele tijd mee bezig ben om op te letten.

Neem in de voorbereidingsfase voldoende tijd om goede zinnen te vinden die je zullen verlossen van oude waarheden over jezelf die je nu wilt bijstellen of veranderen. Onthoud dat je op zaterdag belachelijk positief moet zijn, buitengewoon positief en optimistich.

 

Ik ben er al lang geleden achter gekomen, hoe belangrijk het innerlijke dialoog is. En ik heb geregeld aha momenten (vooral als ik op de fiets zit), dat stukjes van de puzzel op hun plek vallen of dat ik merk dat ik een negatieve gedachte over mezelf om moet zetten in iets positiefs.

Vandaag, ook al is het zaterdag, moet ik ook gewoon werken van Bertrand. Nou vraag ik me af wat diegenen doen die een normale kantoorbaan hebben, als ze vandaag voor een gesloten deur staan, maar ik heb voor mezelf een paar taken gepland die vooral focussen op motivatie en positiviteit.

Zo heb ik bijvoorbeeld mijn facebook pagina met dagelijkse motiverende quotes, waar ik vandaag dus aan ga werken. Ik ben er een tijdje geleden mee begonnen om dagelijks iets motiverends te posten, in eerste instantie voor mezelf, juist omdat die positieve gedachtes zo´n groot verschil kunnen maken. Zelfs zonder dat je het in de gaten hebt.

 

Zondag: Plaats je Leven in Perspectief.

Weer de wekker laten gaan, gewoon om nog even lekker relaxed samen in bed te kunnen blijven liggen. Uiteindelijk is dat ook een van de belangrijke dingen in het leven, te kunnen genieten van het samenzijn. En het is tenslotte zondag.

De hele week aan het rennen geweest, klusjes gedaan, opgeruimd, meer gewerkt dan ooit, veel gesport, (helaas niet zo) gezond gegeten (als ik had gepland), maar ook heel veel nagedacht, gepland en doelen gezet. Veel doelen, en ik voel me tevreden.

Ik vond dus dat ik wel even die tijd voor mezelf kon pakken (al was het waarschijnlijk niet zoals Bertrand dat zo op deze manier heeft bedoeld voor vandaag.)

Vandaag is de dag om hetgeen je geleerd hebt in perspectief te zetten, je leven in perspectief te zetten en na te gaan of je er hetgeen uithaalt wat je eruit kán halen. Het is een denk dagje, en denken dat doe ik het best op de fiets…

Het overleven van de helweek

Button-2En het heeft me even een paar dagen gekost om te kunnen formuleren wat ik op dit moment van de ervaring vind.

Mijn partner vroeg me vrijdag nog, wat ik nou had geleerd van de hele nacht doorgaan.

Mijn antwoord was vooral geinspireerd door de slaap:

“dat rust heel belangrijk is.”

Waarop ik werd aangekeken met een rare blik en de woorden: “en dat wist je nog niet?”

Ja… natuurlijk wist ik dat. Maar deze keer heb ik me echt vreselijk uitgeput gevoeld en dat kon ik niet zomaar een twee drie weer bijslapen. Het is dus vooral de regelmaat die zo belangrijk is, zeker om ook goed voluit te kunnen sporten.

Nou is me vaker gevraagd waarom ik deze helweek wilde doen. Vooral ook omdat ik het hele jaar al zo keihard er tegenaan was gegaan en zoveel dingen in mijn leven heb omgegooid om vooruit te gaan en weer te kunnen gaan genieten van het leven.

Ik heb de helweek dan ook echt op mijn eigen manier gedaan. Ja, ik heb me strict gehouden aan de tijden (behalve dan in het weekend…) en het sporten (want dat deed ik al). Ik heb alle opdrachten uitgevoerd en veel meer werk verzet dan normaal. Het huis is weer lekker aan kant, en ik voel me goed.

De dingen waar ik écht voor wilde gaan, zijn bereikt. Ik heb een betere planning gemaakt zodat ik van alles en nog wat kan blijven doen. Ik heb mijn bucketlist uitgebreid, een een schema gemaakt van sportieve doelen volgend jaar (3-4 spinmarathons, 2 lange toerritten, en een paar persoonlijke uitdagingen).

Plus ik heb voor mezelf uitgevogeld hoe ik verder wil in mijn professionele carriëre, dat dit jaar echt een struikelblok was geworden. Al met al dus toch een super productieve week, waardoor het vooral in mijn hoofd erg opgeruimd is geworden.

De focus hou ik er in, evenals de to-do lijstjes, de agenda, planning en het beter benutten van mijn tijd. Ik had verwacht dat ik de tv heel erg zou missen, maar wat ik meer miste was het lekker samen een serietje kijken, tegen elkaar gekropen op de bank.

Dus of ik blij dat ik de helweek heb gedaan? JA! Ik weet zeker dat het me een aantal dingen heeft geleerd die ik in de toekomst ga gebruiken. Het plannen, de focus, de positiveit, de regelmaat, tijd beter besteden.

Of ik blij ben dat het over is? JAAAA!!! Heel erg blij. Om 10 uur naar bed lukt me gewoon niet. Soms wil ik gewoon eerder naar bed, andere dagen gewoon wat later. Plus ik heb de hele week vreselijk slecht geslapen, omdat ik me niet wilde verslapen, omdat de dag erna weer “spannend” zou zijn.

Je herkent het misschien wel, dat “morgen ga ik op vakantie en ik mag de vlucht niet missen” gevoel dat maakt dat je continue op de wekker ligt te kijken of het al tijd is om op te staan.

De nacht doorhalen, tja … wie weet dat ik dat ooit nog wel eens doe, in 2015, maar met een ander doel dan klusjes die al te lang zijn blijven liggen.

En ik ben blij dat het over is, omdat ik nu de dingen kan toepassen en aanpassen op een persoonlijke manier, een manier die voor óns werkt.

Want als er iets is dat ik écht heb geleerd, is dat je altijd dingen kunt verbeteren in je leven, zolang je daar de motivatie voor hebt.