De Laatste 100 Dagen van 2014

bfit4life21Vandaag is het dag 257 sinds ik heb besloten om mijn gezondheid en geluk op de eerste plaats te zetten.

Gedurende deze bijna 37 weken ben ik niet alleen ruim 30 kilo afgevallen en van maat 54 naar 44 gegaan, maar ik ben vooral veel fitter en energieker geworden.

Daarnaast ben ik ook vastberadener geworden mijn doel te halen en de rest van mijn leven op een andere manier in te delen.

Mijn lichaam blijft me nog dagelijks verbazen over wat het nu allemaal aankan. Of dat nu uren achter elkaar spinnen is en me daar geweldig bij voelen, of kilometers en kilometers over de weg zoeven, zonder aan stoppen te denken.

Er is dus een wereld voor me open gegaan, en volgens mij is dit pas het begin!

Maar, ik zit al wel geruime tijd in een soort “comfort zone” waarin ik weliswaar niet meer aankom, maar ook niet echt lekker aan het afvallen ben. En daar moet nu écht verandering in komen, wil ik mijn doel voor dit jaar halen.

Het sporten is inmiddels echt een onderdeel van mijn leven geworden en als ik een paar dagen niet sport, voel ik me gewoon niet zo lekker in mijn vel zitten. Wat dat betreft ben ik dus niet bang dat ik straks “ineens” niet meer ga bewegen. Het trainen (en vooral “de fiets”) is mijn uitlaatklep geworden, mijn kick, mijn passie.

Maar als ik één ding heb geleerd dit afgelopen jaar, is dat ik naar mijn eigen lichaam moet luisteren.

Als dat betekent dat mijn lichaam rust nodig heeft, neem ik die. Maar als het betekent dat ik hard kan doorduwen, weet ik dat ik er vol tegenaan kan gaan. Wat ik ook heb geleerd, is dat je datgene moet doen dat voor jezelf wérkt.

En dat is:

  1. regelmatig sporten
  2. focus op gezondheid
  3. vastberaden het beste uit mezelf te halen
  4. voeding die mijn lichaam de energie geeft die het nodig heeft

 

Wat dat concreet betekent, is dat ik vaste specifieke doelen moet zetten waar ik niet van afwijk.

De eerste 100 dagen van dit jaar waren voor mij alcoholvrij, suikervrij en vrij van fastfood. Radicaal voor sommigen, maar voor mij werkte het perfect.

21 September is er weer een spinmarathon waar ik aan mee kan doen, dit keer op “mijn eigen” sportschool. 4 Uur spinnen waar ik nu al ongelofelijk zin in heb.

Maar het is ook de datum dat de laatste 100 dagen van het jaar beginnen.

En die 100 dagen wil ik extra goed gaan gebruiken. Ik wil namelijk kijken hoe veel ik mezelf en mijn lichaam kan veranderen in die periode.

“You can´t out-train a bad diet” en dat betekent dat ik gedurende 100 dagen weer alcoholvrij, suikervrij en clean ga. 

Nou heb ik dat de eerste keer natuurlijk op Facebook gedaan. Al het sporten en eten dagelijks gepost en vrienden en familie gek gemaakt met alle salades en wandelingen en runkeeper updates.

Dit keer wil ik het echter anders gaan doen, en wel op deze site en op een gedetailleerdere manier. Dagelijkse updates van hetgeen ik eet (dus voor mensen gezonde recepten zoeken, hou dit blog zeker in de gaten!), sport en van alles en nog wat, om mijn transformatie echt vast te leggen.

Ik voel dat ik het deze komende periode nog “serieuzer en toegewijder” moet gaan aanpakken, omdat het lastiger gaat worden.

Het is nou eenmaal makkelijker om bijvoorbeeld 20 kilo af te vallen, als je er ruime 50 kwijt moet, dan dat je de laatste 20 kilo eraf moeten om op je “gezonde” gewicht te komen.

Het lijkt misschien extreem voor sommigen. Anderen zouden het misschien ook graag doen maar vinden er niet de motivatie voor, en weer anderen zullen misschien zelfs gemotiveerd worden het een en ander zelf te veranderen.

21 September zal de start zijn van mijn “Transformatie in 100 Dagen” (als het beestje maar een naam heeft eh), en de rest van deze week zal ik me daar op voorbereiden.