Bitter Sweat Wielrenkleding voor de Vrouw door de Vrouw

Een dikke maand geleden ontving ik een mailtje van Jip Veelenturf, eigenaresse van Bitter Sweat. In het mailtje stond dat Bitter Sweat was ontstaan omdat ze het hoog tijd vond dat er voor vrouwen fietskleding op de markt kwam die niet alleen compleet gebaseerd was op vrouwelijke vormen, maar ook nog eens functioneel en mooi was.

Even moet ik binnensmonds lachen… Vrouwelijke vormen, ja die zijn volop aanwezig.

Mijn interesse werd meteen gewekt door de woorden “sprekende kleuren en niet suikerzoet of andere tierelantijnachtige printjes”. Want daar heb ik zelf een broertje aan dood!.

“Langer shirtje” is ook altijd fijn, want op een of andere manier zijn die dingen bij mij altijd te kort. Maar het meest magische woord was toch wel “shape up wear”. Het fietsbroekje zou voorzien zijn van shape up wear, waardoor de pasvorm perfect zou zijn en het al die geweldige probleemzones glad zou strijken.

En boy oh boy, dat heb ik toch wel nodig onderhand!

Een ander dingetje dat werd aangetipt was de manier hoe de maatvoering werd aangegeven. In plaats van de standaard M, L, XL en XXL gebruikt Bitter Sweat positieve woorden: Make it work, Looking Strong, XY Look Beautiful en Xtra Xtreme Lifestyle.

Nou moet ik zelf zeggen, zodra ik de kleding eenmaal aan heb en de juiste maat heb gevonden, ga ik me er niet meer druk over maken of het nou L heet of Looking Strong. Maar aan de andere kant geeft het wel oog voor detail aan.

Opgetogen ben ik naar de website gegaan om een kijkje te nemen. Een goede fietsbroek, weet ik inmiddels uit ervaring, kan een rit maken of breken! En als het inderdaad frisse vrolijke kleding is zonder het hele zoetige meisje-meisje gedoe, dan ben ik geinteresseerd!

Na even rondkijken, kwam ik echter tot de enigszins teleurstellende ontdekking dat Bitter Sweat (nog) geen bibs in het assortiment heeft zitten.

Meteen een mailtje terug gestuurd met de vraag me op de hoogte te houden als er inderdaad bibs uitvoeringen op de markt kwamen. Want ik heb maar 1 short en die heb ik alleen maar in uiterste noodgeval aan, omdat ik nou eenmaal fijner fiets in een broek met bretels!

En ik ga natuurlijk geen informatie over een fietsbroek op mijn blog zetten, zonder het zelf te hebben uitgeprobeerd.

Shorts zitten me niet. Door het vele gewichtsverlies is de huid bij mijn buik gewoon los. En als ik dan voorover op de fiets zit, draait de bovenste rand dubbel naar beneden met gevolg dat ik continue mijn broek op moet hijsen. Geen gezicht natuurlijk en behoorlijk irritant!

Na een paar keer heen en weer te hebben gemaild, had Jip me overtuigd dat haar shorts dit probleem niet hadden. Ze zijn namelijk voorzien van een dubbele hoge band.

Ik rook een uitdaging… bring it on!

IMG_2434Deze band zorgt ervoor dat een soepele band op de huid komt, en een wat strakkere band daaroverheen. Dit voorkomt het oprollen en afzakken (muffintop idee) en het voelt als een tweede huid. Verder zitten er dus touwtjes in die ervoor zorgen dat je de broek zo kan instellen zoals je zelf wilt.

De shape up wear heeft me uiteindelijk over de streep getrokken de shorts toch te testen en een tijdje later viel er een Bitter Sweat fietsbroek maatje Looking Strong op de deurmat.

Vol spanning en toch wel behoorlijk nieuwsgierig maakte ik het pakje open. Dat was toch wel even slikken. Looking Strong zag er namelijk nogal petit uit.

Daar ga ik nooit of te nimmer inpassen!

Op dat moment had ik echt even geen trek in een broek waar niet in te wurmen viel, dus heb ik het pakketje meteen aan de kant gelegd.

De twijfel sloeg toe. Wat ging ik doen.

Maar meteen terugsturen met de vraag een maatje groter op te sturen, of nog even wachten en heel hard hopen? Punt is natuurlijk dat ik op het moment weer super gefocust bezig ben, met wielrentraining, krachttraining en weer heel netjes op de voeding letten.

IMG_2426En gelukkig merk ik zelf al behoorlijk resultaat, maar daar binnenkort meer over.

Vandaag toch eindelijk maar de stoute schoenen aangetrokken en het broekje gepast. Wonder boven wonder zit het als gegoten!

Strak aansluiten, buikverkleinend en glad tegen mijn huid. Helaas niet een geweldige foto kunnen maken, maar dat maak ik zeker goed bij de “officiële eind beoordeling”.

Op het moment dat ik dit schrijf, komt de regen met bakken naar beneden.

Plus het is vandaag mijn rustdag, maar ik heb er nu al zin in deze Bitter Sweat koersbroek goed uit te testen.

Of dat nou op de Tacx gaat zijn, op de race- of spinfiets, ik wil weten of ie ook zo fijn zit óp de fiets!

 

Een paar dingen die me meteen opvallen aan de Bitter Sweat fietsbroek:

IMG_2431De zeem is uitzonderlijk zacht en zeker niet al te dik.

Daar waar ik in het begin dacht dat hoe dikker de zeem, hoe beter, ben ik daar nu een beetje van terug gekomen.

Van de week zat ik toevallig nog te bedenken dat de zeem van mijn winterbroek waarschijnlijk juist te dik is, dus dit komt waarschijnlijk mooi uit.

Verder ziet alles er netjes afgewerkt uit, maar ook dat moet zich nog bewijzen als de broek een tijdje (intensief) gebruikt is.

De plakrandjes aan de onderkant van de pijpjes voelen goed aan.

Maar ik zal pas over een tijdje weten hoe deze randjes zich houden, zowel op de fiets als na meerdere wasbeurten.

En nog een voordeel, ze sluiten mooi aan, zonder mijn bovenbenen in “te deuken”. Dit kun je goed zien trouwens op de vorige foto.

 

Een ander punt is de snit. Lekker hoog, hoger dan de andere short die ik alleen in noodgevallen gebruikte. De pijpjes lijken net wat langer, wat ik persoonlijk wel fijn vind.

IMG_2436

Op de foto kun je het verschil zijn tussen de Bitter Sweat broek en mijn enige andere short.

Zeker een paar cm hoger en dat merk je aan de betere aansluiting.

Ook de achterkant van de Bitter Sweat short is een stuk hoger, om er voor te zorgen dat je rug ook op de fiets lekker bedekt blijft.

Ik weet nog niet of ik helemaal kapot ben van de stiksels maar waarschijnlijk zou een compleet zwart broekje ook wel erg saai zijn, en in combi met een bijpassend shirtje staat het natuurlijk wel stoer.

IMG_2430De stof zelf voelt zeer prettig aan. Erg elastisch maar geeft zeker ook genoeg steun en dankzij de shape up wear zijn mijn “rollen” glad gestreken. En ik kan je wel vertellen, dat is een enorme klus! Wel gehoopt maar totaal niet verwacht, dik pluspunt dus voor Bitter Sweat!

Komende maanden zal ik genoeg op de fiets zitten en hoop de short behoorlijk te kunnen testen om hier een eindoordeel te kunnen plaatsen.

De shorts kosten trouwens €65 en als je een setje bestelt, ben je €115 kwijt, maar heb je wel een leuk stoer fietssetje erbij!

Heel stiekem hoop ik natuurlijk dat de uitslag super positief is, wie weet dat Jip dan alsnog besluit een bibs te maken met shape up wear 😉