Amstel Gold Here We Come!

10384126_378816722273238_2759931180998763536_n

Jawel, na lang wachten, nagelbijten en hard duimen, kreeg ik vrijdag dan toch het verlossende emailtje binnen.

“Gefeliciteerd, je bent ingeloot voor de Amstel Gold Race”

Slik…

En meteen daarna een harde juich, want we mochten mee gaan rijden in de Amstel Gold Race, de toertocht wel te verstaan.

Het gaat de allereerste officiele toertocht worden waar ik aan mee ga doen en heb al van verschillende kanten gehoord dat het “veel te massaal” is, “te druk”, en dat je beter aan andere tochten mee kan doen die wat kleinschaliger zijn.

Maar ja, ….  Ik doe niet meer zo aan “gewoon”, dus ik doe niet aan “kleinschalig” en zeker niet voor de allereerste wielertoertocht van mijn leven. Dat moest iets speciaals worden en op een of andere manier, klinkt de Amstel Gold Race toch wel super speciaal!

Dus we zijn ingeloot. M´n cyclemaatje en ik mogen deel gaan nemen aan deze “echte Nederlandse klassieker”.

Zonder echte “klimervaring” op les tres croix na dan. Dus we moeten nog behoorlijk wat gaan trainen om vrolijk de finish te kunnen passeren. Want dat we het gaan halen en vooral ook dat we er van gaan genieten, dat staat voor mij vast. En het voelt geweldig om zo´n doel te hebben. De kilometers, we hebben voor de kortste versie ingeschreven, daar maak ik me niet echt druk over. maar het omhoog fietsen toch stiekem wel.

Deze toertocht is een van de items op mijn bucketlist, dus dat geeft een extra goed gevoel.

En nu het vast staat dat we mee gaan doen, is het een extra motivatie om er vooral ook maar voor te zorgen dat ik voor die dag “op gewicht” ben. Het is een stok achter de deur. Want hoe minder overgewicht, hoe makkelijker de weg omhoog zal zijn.

Iets minder dan 5 maanden de tijd om een paar keer richting limburg te gaan om de verschillende klimmetjes te oefenen, zodat we weten wat ons te wachten staat.

En terwijl ik dit schrijf en naar de Amstel Gold foto kijk, lijkt het onwerkelijk dat ik inderdaad super enthousiast word bij de gedachte die heuveltjes te gaan beklimmen, terwijl ik nog geen jaar geleden al moeite had met een gewone trap.