2014 Was Geweldig!

Ik kan niet anders zeggen, 2014 was geweldig!

10393667_748695531852740_6486236840275251880_n-1Normaal keek ik in deze “feest”periode altijd terug op een jaar waarop ik wéér mijn goede voornemens niet had waargemaakt. Een jaar waarin ik mezelf wéér had teleurgesteld. Dit was altijd de maand waarin ik in mijn hoofd doorratelde over hoe ik alles ging veranderen in het nieuwe jaar. December betekende altijd melancolie, op het depressieve af.

Heel even heb ik een dip gehad. Mijn doel was 50 kilo te verliezen en dat is me niet gelukt. Maar al heb ik dan niet álles bereikt wat ik had willen bereiken, ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik een heel eind ben gekomen.

Ik heb mijn goede voornemens niet de deur uitgegooid aan het einde van januari. Ik ben niet gestopt. Ik heb niet opgegeven. Totaal het tegenovergestelde, in 2015 gaan we gewoon lekker verder met deze levensstijl!

En in plaats van te kijken naar wat me “niet” is gelukt, leek het me dit het moment bij uitstek om te kijken naar wat ik wél heb gedaan en waar ik super dankbaar voor ben:

 • Ik heb een groot gedeelte van mijn eetgewoonten veranderd, a work in progress.
 • Ik heb me ingeschreven op een sportschool, ben nog steeds lid en ga regelmatig voor krachttraining en spinnen.
 • Ik heb meegedaan aan 4 marathons: 1 van 3 uur op de sportschool, 1 van 3 uur in Goes (en daarvoor ruim 1100 euro opgehaald voor het goede doel), 1 van 4 uur op de sportschool en de 5 uur ADHD4You marathon in Monster.
 • Ik heb geleerd dat het NOOIT te laat is om je leven om te gooien en er voor te gaan!
 • Ik ben gaan mountainbiken, heb een beginners cursus gedaan (met 2 geweldige, niet geplande crashes waarvan ik nog een herinnering op mijn knie heb overgehouden) en ben samen met mijn lief op fietsvakantie door Nederland gegaan, volop genietend.
 • Een blokje om met de hond is gewoon een blokje om en niet langer mijn dagelijkse “sportmoment”.
 • Ik ben verliefd geworden op mijn Bulls racefietsje en we hebben samen de eerste stapjes gezet met het wielrennen
 • Ik heb de Rapha 100 Km gereden, mijn eerste 100-mijler, een QOM gehaald waarvan ik dacht dat ie nog ver buiten mijn bereik lag en zelfs een klein klimmetje gedaan les Trois Croix op.
 • Ben van maat 54 naar maat 44 gegaan.
 • Ik kan onbezorgd heuvels en trappen op- en afgaan zonder in ademsnood te raken.
 • Ben bloed- en orgaandonor geworden en zodra ik kan, word ik stamceldonor.
 • Voor het eerst sinds ontelbare jaren een rokje maat M gekocht, gewoon omdat ik daar in pas.
 • Ben begonnen aan een cursus gewichtsconsulente om mijn levensstijl op alle vlakken door te voeren en hopelijk uiteindelijk mensen te kunnen helpen en motiveren.
 • Ik kan weer een vliegtuig instappen zonder bang te zijn niet in het stoeltje te passen of de gordel niet vast te kunnen maken.
 • Ik heb de helweek overleefd en veel geleerd.
 • Ik hoef niet langer na te denken waar we parkeren omdat een stukje extra lopen me niets meer uit maakt.
 • Ik maak me van te voren niet meer druk als we ergens naar toe gaan om allerlei “onbenullige dingen” zoals passen in een stoel, in de weg zitten, etc.
 • Terwijl ik me eerst altijd probeerde te “verbergen” heb ik nu volop kunnen genieten op het podium tijdens een van de spinning marathons.
 • Ik kan gewoon op mijn hurken gaan zitten zonder dat ik me zorgen hoef te maken hoe en óf ik wel weer omhoog kan komen.
 • Ik weet nu wat voor een geweldig instrument het lichaam is, en hoe belangrijk het is daar goed voor te zorgen.
 • Ik hoef niet langer mijn kleren te kopen op de afdeling “maat tent en groter”.
 • Ik voel me fitter, energieker, zelfverzekerder en gelukkiger.
 • Ik voel me niet langer ongemakkelijk in grote mensenmenigtes, omdat mijn vetrollen niet langer oncontroleerbaar alle kanten uit hangen en in de weg zitten.
 • Ik heb een stappenplan klaar voor 2015 met sportieve doelen en dingen die ik wil bereiken.
 • Mijn voeten doen niet langer continue pijn van het vele overgewicht dat ik mee moest sjouwen.